Lengyel fordítás és tolmácsolás

Lengyel fordítás és lengyel tolmácsolás

A lengyel fordítás és lengyel tolmácsolás a fordítóiroda egyik kiemelt szolgáltatása. Nemcsak dokumentumok és egyéb szövegek lengyel nyelvre és lengyel nyelvről történő fordítását vállaljuk, hanem komplett webhelyek honosítását/lokalizálását és kisfilmek feliratozását/szinkronizálását is. A lengyel tolmácsoláson belül pedig szinkrontolmácsolást, kísérő tolmácsolást és követő tolmácsolást is kínálunk.

Ha lengyel fordításra vagy lengyel tolmácsolásra van szüksége, kérje fordítási árajánlatunkat vagy tolmácsolási árajánlatunkat.

Érdekességek a lengyel nyelvről:

  • A lengyel nyelvet közel 50 millióan beszélik (ebből 38 millióan Lengyelországban)
  • 2004. május 1., tehát Lengyelország csatlakozása óta a lengyel nyelv az Európai Unió egyik hivatalos nyelve
  • A lengyel főnevek hímneműek, nőneműek és semlegesneműek lehetnek, a mássalhangzóra végződő főnevek általában hímneműek
  • Az első lengyel nyelvű írásos dokumentum a 12-13. századból származik
  • A többi szláv nyelvhez hasonlóan a lengyel nyelvben sincs névelő
  • A nyelvrokonság ellenére a szláv nyelvekben is sok a hamis barát, pl.: a lengyel „frajer” (naiv ember, akit könnyen ki lehet használni) és a cseh „frajer” (sármos férfi) teljesen más jelentésben használatos
  • A lengyel ábécé csupán 32 mássalhangzóból és magánhangzóból áll, a magyartól eltérő betűi a következők: ą, ć, ę, ł, ń, ś, ź, ż
  • A lengyel szavakban a hangsúly többnyire az utolsó előtti szótagra esik, míg sok jövevényszóban hátulról a harmadik szótagot kell hangsúlyozni
  • A lengyel nyelvvel foglalkozó tudományág a polonisztika

A lengyel fordítás és a lengyel tolmácsolás elsősorban Lengyelország közelsége, valamint Magyarország és Lengyelország szoros együttműködése miatt játszik fontos szerepet.

Ha érdekli a lengyel fordítás és a lengyel tolmácsolás, a fordítóiroda szolgáltatási csomagjai között biztosan megtalálja a megfelelőt.

Amit kínálunk: Lengyel fordítás, lengyel tolmácsolás, lengyel-magyar fordítás, lengyel szakfordítás, lengyel-magyar szakfordítás, magyar-lengyel szakfordítás, lengyel hivatalos fordítás, magyar-lengyel fordítás, lengyel filmfordítás (audiovizuális fordítás), lengyel lektorálás (szakmai lektorálás és anyanyelvi lektorálás), lengyel műszaki fordítás, lengyel jogi fordítás.

A lengyel fordítás és lengyel tolmácsolás mellett azonban más nyelvekre is fordítunk/tolmácsolunk, ezeket a Nyelvek menüpont alatt találja meg.

 

Rólunk

A Fordításcentrum fordítóiroda komplex fordítási, tolmácsolási és lektorálási szolgáltatást, valamint tanácsadást nyújt ügyfelei számára. Keressen minket bizalommal, mindig találunk megoldást.

Bővebben

Közösségi oldalaink