Angol fordítás és tolmácsolás

Angol fordítás és angol tolmácsolás

Az angol fordítás és angol tolmácsolás a fordítóiroda egyik kiemelt szolgáltatása. Nemcsak dokumentumok és egyéb szövegek angol nyelvre és angol nyelvről való fordítását vállaljuk, hanem komplett webhelyek angol nyelvű honosítását / lokalizálását és kisfilmek feliratozását / szinkronizálását is. Az angol tolmácsoláson belül pedig szinkrontolmácsolást, kísérő tolmácsolást és követő tolmácsolást is kínálunk.

 Ha angol fordításra vagy angol tolmácsolásra van szüksége, kérje fordítóirodánk fordítási árajánlatát vagy tolmácsolási árajánlatát.

Érdekességek az angol nyelvről:

  • Az angol nyelv a Föld egyik leggyakrabban használt nyelve, emellett a világ első számú másodikként használt nyelve
  • Anyanyelvként kb. 440 millióan beszélik
  • Az angol az Európai Unió egyik hivatalos és munkanyelve
  • A mai angolban már nincsenek esetek és nemek, a flektáló nyelvekhez képest a ragok száma is elenyésző
  • A legtöbb angol köznevet kis kezdőbetűvel kell írni, kivételt képeznek a tulajdonnevek, az országnevekből képzett melléknevek, a hónapok és napok neve stb.
  • Két fő változata létezik, az amerikai és a brit angol, amelyek természetesen további dialektusokra tagolódnak. A két változat közötti (részben jelentős) különbségek azonban nem akadályozzák a kölcsönös megértést.
  • Az angol nyelvben nincsen magázás (a tegezés viszont a korábbi magázó formából alakult ki, tehát valójában magázó nyelvnek kellene tekinteni)
  • Az angol nyelvet a latin ábécé betűvel írják
  • Az angol nyelvvel, irodalommal és kultúrával foglalkozó tudományág az anglisztika

Az angol fordítás és az angol tolmácsolás elsősorban az angol globális vezető szerepe, illetve az angol nyelvű országok és Magyarország szoros gazdasági kapcsolatai miatt játszik fontos szerepet.

Ha érdekli az angol fordítás és az angol tolmácsolás, a fordítóiroda szolgáltatási csomagjai között biztosan megtalálja az Önnek megfelelőt.

Amit kínálunk: Angol fordítás, angol-magyar fordítás, angol-magyar szakfordítás, angol szakfordítás, angol műszaki fordítás, angol-magyar műszaki fordítás, magyar-angol műszaki fordítás, angol hivatalos fordítás, angol hiteles fordítás, magyar-angol fordítás, magyar-angol szakfordítás, angol filmfordítás (audiovizuális fordítás), angol lektorálás (szakmai lektorálás és anyanyelvi lektorálás), angol jogi fordítás, angol tolmácsolás.

Az angol fordítás és angol tolmácsolás mellett azonban más nyelvekre is fordítunk / tolmácsolunk, ezeket a Nyelvek menüpont alatt találja meg.

Érdekli az angol fordítástechnika? Akkor kattintson ide!

Rólunk

A Fordításcentrum fordítóiroda komplex fordítási, tolmácsolási és lektorálási szolgáltatást, valamint tanácsadást nyújt ügyfelei számára. Keressen minket bizalommal, mindig találunk megoldást.

Bővebben

Közösségi oldalaink