Új, ingyenes WordPress-plugin honlapfordításhoz

Jó hír a WordPress és a WooCommerce használóinak: Egy új beépülő modul segítségével nem kell többé - honlapfordítás céljából - manuálisan kimásolniuk a honlapunkra feltöltött szövegeket.

A tartalomkezelő rendszerek használói gyakran szembesülnek azzal, hogy megfelelő funkciók híján mennyire nehéz és időigényes munka egy honlap szöveges tartalmának a letöltése honlapfordítás céljából, főleg, ha a honlap tartalma gyakran frissül. Erre kínál megoldást egy új plugin, amelyet a saabrückeni székhelyű LEGINDA GmbH fejlesztett ki a WordPress rendszerhez. A LEGINDA WP Translate néven elérhető plugin segítségével néhány kattintással lehet exportálni, majd újraimportálni a szöveges tartalmakat. A modul az utolsó frissítés óta már a világ legnépszerűbb webáruházkészítő bővítményét (WooCommerce) is támogatja.
A plugin automatikusan egy zip-fájlban menti el a teljes honlap tartalmát, amelyet aztán valamelyik fordítástámogató eszközbe kell importálnunk. A honlapfordítás elkészülte után a lefordított fájlokat szintén zip-fájlként kell elmenteni, majd a plugin megfelelő helyére húzni (drag&drop funkcióval). Ezután a modul automatikusan a honlap megfelelő helyére importálja a tartalmakat. Ha frissül a honlap, akkor csak az aktualizált tartalmakat kell kiválasztani, és megismételni az előbbi műveletet. A plugint a WordPress "Bővítmények" menüjéből lehet ingyenesen letölteni (a keresés mezőbe be kell írni a "LEGINDA WP Translate" kifejezést).

Eredeti cikk: http://uepo.de/2017/10/25/leginda-wp-translate-kostenloses-tool-fuer-uebersetzung-von-wordpress-und-woocommerce-texten/

Címkék: Honlap fordítás, honlapfordítás, weblapfordítás, weblap fordítás, webhelyfordítás, webhely fordítás

Rólunk

A Fordításcentrum fordítóiroda komplex fordítási, tolmácsolási és lektorálási szolgáltatást, valamint tanácsadást nyújt ügyfelei számára. Keressen minket bizalommal, mindig találunk megoldást.

Bővebben

Közösségi oldalaink