Német fordítás és tolmácsolás

Német fordítás és német tolmácsolás

A német fordítás és német tolmácsolás a fordítóiroda egyik kiemelt szolgáltatása. Nemcsak dokumentumok és egyéb szövegek német nyelvre és német nyelvről történő fordítását vállaljuk, hanem komplett webhelyek német nyelvű honosítását / lokalizálását és kisfilmek feliratozását / szinkronizálását is. A német tolmácsoláson belül pedig szinkrontolmácsolást, kísérő tolmácsolást és követő tolmácsolást is kínálunk.

Ha német fordításra vagy német tolmácsolásra van szüksége, kérje fordítási árajánlatunkat vagy tolmácsolási árajánlatunkat.

Érdekességek a német nyelvről:

  • A német nyelv kb. 90-98 millió ember anyanyelve, az Európai Unión belül a legtöbb embernek a német az anyanyelve
  • A németet nemcsak Európában beszélik, hanem sok németajkú él Brazíliában, Kanadában, Chilében, Argentínában, Mexikóban, Dél-Afrikában, Ausztráliában, sőt a volt német gyarmatokon is (pl. Namíbia)
  • Magyarországon a németek alkotják a legnagyobb nemzeti kisebbséget
  • A mai modern német nyelv kialakulásában jelentős szerepe volt Luther Márton Biblia-fordításának (1530-as évek)
  • A ma érvényben lévő német helyesírást 1998-tól használják
  • A német igéket öt szempont szerint lehet ragozni (szám, személy, igemód, igeszemlélet és igeidő)
  • A főnevek hímneműek, nőneműek vagy semlegesneműek lehetnek, ami élőlények esetében követi a természetes nemet, tárgyak esetében a nyelvtani nemet illetően nincsenek szabályok
  • A főnevek közel fele nőnemű
  • Sajátos betűi az ä és a ß
  • A német nyelvjárások közötti jelentős különbségek akár az anyanyelvűek kölcsönös megértését is megnehezíthetik

A német fordítás és a német tolmácsolás elsősorban Németország közelsége, valamint Magyarország és Németország szoros gazdasági és kulturális együttműködése miatt játszik fontos szerepet.

Ha érdekli a német fordítás és a német tolmácsolás, a fordítóiroda szolgáltatási csomagjai között biztosan megtalálja a megfelelőt.

Amit kínálunk: Német fordítás, német-magyar fordítás, német-magyar szakfordítás, német szakfordítás, német hivatalos fordítás, német hiteles fordítás, magyar-német fordítás, magyar-német szakfordítás, német jogi fordítás, német filmfordítás (audiovizuális fordítás), német lektorálás (szakmai lektorálás és anyanyelvi lektorálás), német műszaki fordítás, német-magyar műszaki fordítás, magyar-német műszaki fordítás, német tolmácsolás.

A német fordítás és német tolmácsolás mellett azonban más nyelvekre is fordítunk / tolmácsolunk, ezeket a Nyelvek menüpont alatt találja meg.

Érdekli a német fordítástechnika? Akkor kattintson ide!

 

Rólunk

A Fordításcentrum fordítóiroda komplex fordítási, tolmácsolási és lektorálási szolgáltatást, valamint tanácsadást nyújt ügyfelei számára. Keressen minket bizalommal, mindig találunk megoldást.

Bővebben

Közösségi oldalaink