Szlovák fordítás és tolmácsolás

Szlovák fordítás és szlovák tolmácsolás

A szlovák fordítás és szlovák tolmácsolás a fordítóiroda egyik kiemelt szolgáltatása. Nemcsak dokumentumok és egyéb szövegek szlovák nyelvre és szlovák nyelvről történő fordítását vállaljuk, hanem komplett webhelyek honosítását/lokalizálását és kisfilmek feliratozását/szinkronizálását is. A szlovák tolmácsoláson belül pedig szinkrontolmácsolást, kísérő tolmácsolást és követő tolmácsolást is kínálunk.

 

Ha szlovák fordításra vagy szlovák tolmácsolásra van szüksége, kérje fordítási árajánlatunkat vagy tolmácsolási árajánlatunkat.

Érdekességek a szlovák nyelvről:

 • A szlovák nyelv beszélőinek száma közel 6 millió fő, Szlovákián kívül Csehországban és Magyarországon (él jelentős szlovák népesség
 • 2004. május 1., azaz Szlovákia csatlakozása óta a szlovák nyelv az Európai Unió egyik hivatalos nyelve
 • A szlovák nyelvet sokáig nem tartották önálló nyelvnek
 • A szláv nyelvekhez hasonlóan a szlovák főneveknek is három nyelvtani nemük lehet: hímnem, nőnem, semlegesnem
 • Hasonlóan a legtöbb szláv nyelvhez a szlovák nyelvben sincs határozott vagy határozatlan névelő
 • A cseh és a szlovák közelsége ellenére ma már egyre kevesebb cseh érti a szlovákot, míg a szlovákok továbbra is probléma nélkül megértik a csehet, a szlovák filmeket például szinkronizálják, míg a cseh filmekben szereplő szlovák színészek csehül beszélnek (forrás: http://www.radio.cz/de/rubrik/tagesecho/slowakisch-ist-fuer-junge-tschechen-eine-fremdsprache)
 • A szlovák ábécé 46 mássalhangzóból és magánhangzóból áll
 • A szlovák írott nyelvet nem olyan könnyű megkülönböztetni a cseh nyelvtől, viszont segítségünkre lehet, hogy csak a szlovákban létezik az ä, ĺ, ľ, ô és ŕ
 • A szlovák szavakban a hangsúly - a cseh és a magyar nyelvhez hasonlóan - többnyire az első szótagra esik
 • A lengyelhez hasonlóan a szlovák is szereti a mássalhangzó-torlódásokat, még mondatokat is lehet képezni egyetlen magánhangzó nélkül: Strč prst skrz krk
 • A szlovák (és más szláv) nyelvvel foglalkozó tudományág a szlavisztika

A szlovák fordítás és a szlovák tolmácsolás elsősorban Szlovákia közelsége, valamint Magyarország és Szlovákia szoros gazdasági-kulturális együttműködése miatt játszik fontos szerepet.

Ha érdekli a szlovák fordítás és a szlovák tolmácsolás, a fordítóiroda szolgáltatási csomagjaink között biztosan megtalálja a megfelelőt.

Amit kínálunk: Szlovák fordítás, szlovák tolmácsolás, szlovák-magyar fordítás, szlovák szakfordítás, szlovák-magyar szakfordítás, magyar-szlovák szakfordítás, szlovák hivatalos fordítás, magyar-szlovák fordítás, szlovák filmfordítás (audiovizuális fordítás), szlovák lektorálás (szakmai lektorálás és anyanyelvi lektorálás), szlovák műszaki fordítás, szlovák jogi fordítás.

A szlovák fordítás és szlovák tolmácsolás mellett azonban más nyelvekre is fordítunk/tolmácsolunk, ezeket a Nyelvek menüpont alatt találja meg.

 

Rólunk

A Fordításcentrum fordítóiroda komplex fordítási, tolmácsolási és lektorálási szolgáltatást, valamint tanácsadást nyújt ügyfelei számára. Keressen minket bizalommal, mindig találunk megoldást.

Bővebben

Közösségi oldalaink